Nick w grze: HellSlayer
Pozycja w gildii: Battle Master
Gildia: HOOLIGAN
Ulubiona rasa: DK/BK/BM
Wysłany: 2008-01-14, 19:38 Który z gatunków książek lubicie najbardziej?
Jak w temacie.
To ja może zaczne. A więc kiedyś (jak byłem w wojsku, ale też i wcześniej) lubiłem czytywać fantasy, natomiast teraz zaintrygowały mnie horrory i thrillery. Ostatnio przekonałem się do książek Stephena King'a - chyba każdy go zna, króla horroru i grozy - i jestem w trakcie czytanie grubej (bo liczącej ponad 1200 stron) jego powieści pt: "TO". Wcześniej przeczytałem jego "Cmętaż dla zwieżąt" (nie myślcie że nie znam ortografii, taki po prostu jest oryginlany tytuł) i kilka innych tytułów i musze powiedzieć, że czytało się je całkiem przyjemnie. Ta książka którą obecnie czytam również mnie bardzo zaciekawiła. Kolejnym autorem, którego lubię czytać, jest Graham Masterton, który pisze raczej na pograniczu horroru i thrillera. Ogólnie rzecz biorąc jeśli chodzi o mnie to wogóle ostatnimi czasy przeżuciłem się na ciężką literaturę (horror, thriller). A Wy co lubicie czytać i jakiego autora lubicie najbardziej?
P.S. jako że w ankiecie można głosować tylko raz oddałem głos na horror, który jednak bardziej do mnie przemawia
To ja sam,
pod nią zaś
pogrzebana jest
moja młodość
Korzenie?
Każdy z nas je ma"
William Carlos Williams
This what You have isn't this what You want, but this what You want is unachievable
Nick w grze: Zakaz17
Pozycja w gildii: Guild Member
Ulubiona rasa: DK/BK/BM Pomógł: 1 raz Dołączył: 14 Sty 2008 Posty: 22 Skąd: LUBLIN
Wysłany: 2008-01-15, 15:25
no z dreszczykiem :D ostatnio troszke poczytuje kaziżki Grahma Mastertona...
ale ksiazka ktora najbardziej mi sie podoba to "My Dzieci z dworca ZOO"
_________________ Kto Dostał Pare Razy W Ryj - Wie, Że Nie Jest Ze Szkła... (Green Street Hooligans)
Nick w grze: kugellfang
Gildia: Hooligan
Ulubiona rasa: MG/DM
Wysłany: 2008-01-15, 17:28
Ja ubóstwiam H.P Lovecraft'a, chłop pisał tylko krótkie opowiadania ale za to jakie! Mówi sie że nawet sam Edgar Alan Poe uczył sie czytajać opowiadania Lovecraft'a i nie wiem jak wy ale ja jestem w stanie w to uwierzyc. Jeśli macie mozliwosc przeczytajcie chocby "W górach szaleństwa" (BEST-EVER) "Muzyke ericha zanna" albo chociaz "Zew Cthulhu" naprawde sa boskie i przerazajace!
Nick w grze: Timon
Ulubiona rasa: DK/BK/BM
Wysłany: 2008-01-15, 19:37
polecam też książkę "Krew i Honor" jest to książka kryminalna (tak uważa autor tej książki) w bibliotece powiedzieli mi że jest to o tematyce wojenno-przygodowej zresztą jak to woli ciekawa jest i zachęcam do przeczytania jej jest kilka części tej książki
_________________ * Musisz się zalogować aby zobaczyć linki *
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum